SFE 50

SFE elektrostatički filter


Propisi i preporuke:
Važeći propisi nalažu da se količina masti u ventilacionim sistemima kuhinja svede na najmanju moguću meru i da se spreči širenje neprijatnih mirisa nastalih pripremom hrane. Upotrebom SFE elektrostatičkog filtera cevovodi ostaju čisti što značajno smanjuje mogućnost nastanka požara.

Efikasnost:
Filtracijom zagađenog kuhinjskog vazduha SFE elektrostatičkim filterom moguće je odstraniti čestice iz vazduha veličine i do 0,01 µm. Efiksnost filtracije je do 98%.

Ugradnja:
Preporučuje se ugradnja SFE elektrostatičkog filtera direktno na odsisni cevovod što bliže usisnoj haubi, time se postiže da celokupan cevovod bude čist što smanjuje potrebu za čišćenjem. Ako su prostorne mogućnosti za ugradnju ovoga filtera u kuhinji odraničene može se ugraditi i izvan kuhinje na usisnoj grani cevovoda, pre ventilatora.
Da bi učinak filtracije i uklanjanja neprijatnih mirisa bio maksimalan preporučuje se ugradnja i ACF filtera sa aktivnim ugljem koji se naručuje posebno.

Pad pritiska:
SFE elektrostatički filter se karakteriše izuzetno niskim padom pritiska (150-175 Pa) pa ga je moguće ugraditi u postojeći ventilacioni sistem bez značajnih izmena.

Održavanje:
Filter, jonizator i sakupljač masnoća je potrebno povremeno očistiti toplom vodom i deteržentom . Učestanost čišćenja ostalih elemenata ventilacionog sistema je značajno smanjenja upotrebom ovoga filtera tako da su uštede značajne a radni vek ventilatora je višestruko produžen.

Kapacitet:
Maksimalni protok vazduha - do 5000 m3/h.